Päivityksiä meiltäkin pitkästä aikaa!

Viikko sitten helatorstaina Boris starttasi rhodesiankoirien monttumestaruuksissa, komeasti sarjansa nuorimpana. Ikäraja kulki yhdessä vuodessa, ja Boris oli peräti kolme päivää yli tuon rajapyykki-iän. Juostava matka oli 150 metriä suoraan vieheen perässä, yksin ja kelloa vastaan. Nopeimmalle koiralle oli tiedossa palkintoja ja Montun mahtavin menopeli -titteli.

Boris juoksi todella hienosti! Ei epäilystäkään etteikö se lähtisi vieheen perään tai että hölläisi tahtia kesken. Sinne meni koirapoika ja kävi asiaankuuluvasti vieheeseen kiinni sen pysähdyttyä. Aika oli 13,90, ja sillä irtosi jaettu 13. sija, lähes kuudenkymmenen koiran joukosta! Kerrottakoon vielä, että voittajakoiran aika oli 13,00, joten kauas ei jääty.

Boris käyttäytyi hirmu hienosti paikanpäällä, ja päivä oli kaikin puolin oikein mukava. Juoksuharrastus polttelee kyllä aika kovasti...

 

 

Arkieloon on kuulunut kiireitä omistajien taholla, hikoilua helteessä ja vähän terveysongelmaakin. Oltiin tänään eläinlääkärissä, sillä Boriksen kakassa on ollut hiukan verta viime aikoina. Verikokeista selvisi, että valkosoluarvot olivat hiukan yläkanttiin, joten ilmeisesti kyse on bakteeritulehduksesta suolistossa. Boris sai antibioottikuurin. Kysyin, mistä tulehdus voisi johtua, ja lääkäri vastasi että syitä on monia: jotain epäsopivaa koira on kuitenkin syönyt tai juonut. Katsellaan nyt, kuinka antibiootti tepsii. Noin muutoin koiran käytöksessä ei ole mitään poikkeavaa, ihan samalla tahdilla mennään kuin ennenkin.

Lääkärireissullakin Boris oli erinomaisen asiallisesti. Vähän kyllä hymy hyytyi kun verikoetta otettiin, mutta yhtään ei pyristelty eikä arkailtu. Lääkäri sanoikin Borikselle, että sinä oot kyllä päivän hauskin tapaus, vaikka sieltä tulis sun jälkeesi mitä hyvänsä niin sinä oot hauskin!

 

Huomenna on luvassa puutarhan kuokkimista ja kukkien istuttamista. Luulen että Boris osallistuu antaumuksella. Ja sunnuntaiksi meidät onkin kutsunut luokseen kylään ja treenaamaan yksi Boriksen lempityttöystävistä eli Polkka. Mukava viikonloppu siis tiedossa!