Runebergin päivä sujui varsin vetisissä tunnelmissa Hyvinkään koirakylpylässä! Olimme ihanan Polkan seurassa, joten Boris jäi vahingossa kotiin ja autosta asteli vanha tuttumme, intohimoinen naistennaurattaja Fabio. Polkka tuoksuu edelleen hirmu herkulliselta koska pihtaa juoksujaan ties monettako viikkoa, ja Fabion pieni pää ei oikein pysynyt kasassa.

 

Liivit päällä loosissa

 

Itse uiminen sujui kuitenkin odotuksiin nähden hyvin! Toki Fabio kävi hirmu kuumana Polkan perään, mutta meni altaaseen ilman suurempia seremonioita ja ui mielellään! Tyyli tosin ei ollut ihan oppikirjasta. Meillä oli apuna uittaja, joka koitti korjailla Fabion uintiasentoa painamalla päätä lähemmäs veden pintaa ja ohjailemalla liiveistä, mutta Fabio itsepintaisesti vaan kauhoi ja roiskutti vettä etujaloillaan.

Mayday, mayday, Fabio merihädässä! (Kuva: Pasi Puistola)

Video

Paras palkkio uinnille tietysti oli Polkka. Tosin lelutkin olivat ihan jees, mutta kummasti Fabion uimarata kallistui aina Polkan kulloisenkin sijainnin mukaiseksi.

Liiveistä ei tuntunut olevan Fabion uinnille merkittävää hyötyä, joten otimme ne parin altaanmitan jälkeen pois. Vielä on hieman matkaa uimamaisterin arvoon, mutta roiskiva koira ei huku, vai kuinkas se nyt olikaan!

Tässä vertailun vuoksi tyylinäytteet: hiljaa ja siivosti uiva Polkka-saukko ja tässä ei-niin-siivo mahalasku- Fabio!

Vesipeto

 

Totuus polskuttelusta ja hallinnasta altaalla tosin taitaa paljastua tästä videosta. Fabio valitsee lyhyimmän reitin kohteeseen... 

Varsin tehokas puolituntinen kuitenkin vietettiin! Tätä pitää kokeilla vielä toistekin, kunhan seuralainen alkaisi viimein juoksunsa ja lopettaisi ne myös. Ehkä saisin taas seurakseni normi-Boriksen tuon etelän ihmemies Fabion sijaan.

Suihkun kautta kuivattelemaan

 

Fabio saattoi niellä jokusen hörpyn altaan vettä, sillä kotiin päästyämme se pissata liritti varmaan minuutin. Sitten otettiin vähän välipalaa ja oikaistiin sohvalle viltin alle pitkäkseen. Loppuillaksi ei taida tarvita keksiä aktiviteetteja!