Kävi vahinko.

Boriksen varvas jäi Immun "varpaan" alle. Omaa tyhmyyttäni, tietty, mennä leipien ja vapaana viilettävän B:n kanssa laitumelle. Katsoin ehkä sekunnin toisaalle ja sitten se jo alkoi. Helvetinmoinen huuto ja ujellus joka ei meinannut lakata lainkaan, vaikka Immu oli jo aikapäivää sitten siirtynyt kauemmas. Normaalistihan Immu katsoo todella tarkkaavaisesti mihin astuu, ja on loputtoman lempeä ja kiltti kaikille itseään pienemmille. Nyt kuitenkin leivänhimo sai sen kurkottamaan mua kohti ja Boris oli sitten siinä välissä.

Vauriot jäivät kuitenkin vain säikähdyksen tasolle. Oikeasta takajalasta jäi alle vain yksi varvas, johon tuli kapea pintanaarmu. Anturan reunaan tuli pieni palkeenkieli, tosin ihan vain kuivaan ihoon, ei verta tms. kuten ei toisestakaan nirhamasta. Boris varasi jalalle suht normaalisti jo muutaman minuutin jälkeen, vaikka selväähän se on, että jalka on kipeä. Sen verran monta kertaa on allekirjoittaneenkin varpailla hevonen seissyt...

Pehmeä ja epätasiainen laidunmaa varmaan antoi sen verran myöden, ettei varvas vallan rusentunut painon alla. Kotona painoin varvasta jonkin aikaa kylmällä ja laitoin haavaumiin ihmevoide Bepanthenia. Turvotusta on hiukan, mutta varvas ei ole kipeä taivutella, joten tuskin siinä murtumaa on.

Mutta Bobon järkytykset eivät päättyneetkään tähän.

Jouduin nimittäin jahtaamaan paskakärpästä sisällä. Ensimmäisen läiskäisyn Boris vielä kesti kuin mies, mutta kun sitten tuli vielä toinenkin paskakärpänen ja emäntä mäiskäisi uudestaan sanomalehdellä ikkunaa niin se oli sitten jo liikaa. Boris ponkaisi alas sohvalta (vaikka ollaan koitettu aina nostaa se sieltä alas) ja paineli ulko-oven eteen. Päästin sen sitten ulos kun ajattelin sen menevän pissalle, mutta Borispa meni nurmikolle ja kävi siihen koko vartalonpituuteensa - nukkumaan. Kun ei tuolla sisällä helkkari soikoon anneta pennun edes levätä.

kovia kokenut pikkurhode

 

Täytyy vielä laittaa tähän yksi kuva kuluneilta päiviltä, otsikon alla Koiranpennun monta käyttötapaa:

luomumigreenilääke