Ensikertalainen avautuu.

Olen viime päivinä googlaillut ahkerasti mitä erinäisimmillä sanayhdistelmillä uroskoiran sukuelimiä. Jep.

No kun tuolla on jotkut patit. Kyllä mä nyt kivekset tunnistan, ja itse pippelin, mutta kun siinä välissäkin oli jotkut pallukat, vähän niin kuin toiset pallit, mutta kiinni siinä pippelin varressa. Ne näkyvät vain kun koira esim. venyy selällään ketarat oikosenaan (mitä Boris tekee usein), ovat isot ja kiinteät.

Googlailun tulos: suomalaiset ovat häveliäitä. Mistään ei löytynyt anatomista kuvaa uroskoiran jalkoväliin kuuluvista vempaimista eikä mainintaa siitä, mitä siellä kivesten lisäksi tulisi olla. Kun älysin vaihtaa hakukieleksi englannin, johan alkoi löytyä.

Ja ne pallukat kuuluu sinne. Ovat bulbouretraalirauhaset (bulbourethral glands, bulbous part of glans). Jos joku muukin on yhtä noviisi näissä asioissa, niin seuraavista kuvista löytyy selvennys:

www.pet-informed-veterinary-advice-online.com/images/male-dog-anatomy.jpg

www.pfizerah.com/PAHimages/common/dog_tract2.jpg

 

Isäni edesmennyt Osku-kultsu oli niin karvainen, ettei sen jalkovälistä kyllä päässyt selville. Enkä minä pikkutyttönä pitänyt niin kauhean tarpeellisena päästäkään. Nyt sitten kun tuota omaa kasvavaa uroskoiraa on tuossa tuijotellut, niin alkoi tämä asia kummastuttaa. Mutta huh helpostusta, Bobon koipiväli on kutakuinkin normaali. Sain mielenrauhan ja opin jälleen jotain uutta ja jännittävää.

Toivottavasti kukaan ei vaan tutki mun koneeni hakuhistoriaa, saattaa nimittäin hieman hämmästyä.