Boris kävi tänään ottamassa yksivuotisrokotukset. Meni vallan hienosti, ja Boris jopa osoitti rhodemaista käytöstä nuuhkaisemalla eläinlääkärin nopeasti ja siirtymällä sitten makoilemaan kauemmas. Toiveissa siis, että se joskus aikuistuu ja alkaa käyttäytyä hillitysti!

Samalla katsottiin varpaanvälejä, jotka edelleen punottavat ja houkuttavat nuolemaan. Aloitetaan niihin nyt Canofite-korvatippakuuri, ja ostin mukaan myös Vetramil-nimistä yrtti-hunajasuihketta, jonka pitäisi nopeuttaa haavojen paranemista ja estää nuolemista. Eläinlääkäri tosin sanoi, että hänen omalla koirallaan on vähän samankaltaista punoittelua varpaidenväleissä eikä hän yksinkertaisesti ole saanut selville, mistä se johtuu. Ruokinnan muuttaminen on sitten varmaan se seuraava etappi, jos vaivasta ei päästä eroon. Yleensä kuitenkin allergiapohjaiset iho-ongelmat näkyy kaikissa tassuissa - Boriksellahan etujalat on siistit, mutta takajaloissa on punoitusta.

 

Keskiviikko-iltana tuli sitten soitettua myös eläinsairaala Aistiin.

Boris jyrsi suurella intohimolla suurta naudansäärtä koko illan, ja yhtäkkiä meni ihan oudoksi. Alkoi mennä maaten, vaihdella kylkeä, ojennella pitkäkseen, nousta ylös, rampata huoneesta toiseen ja muutenkin makailla oudoissa paikoissa. Maha turposi ja tuntui käteen pinkeältä ja vähän kipeältäkin, kun sitä painelin. Ensimmäinen ajatus oli, että nyt sille tuli kiertymä. Soitin suoraan tuonne Aistiin, jossa on ympäri vuorokauden päivystys. Meiltä kuitenkin ajaa Helsinkiin (tai Vantaalle) väkisinkin muutaman tunnin, joten varoittavista esimerkeistä oppineena ajattelin, että parempi turha soitto kuin myöhästyminen.

Päivystäjä sanoi, ettei kuulosta kiertymältä, varsinkin, kun Boris oli syönyt viimeksi aamulla. Olisi kuulemma paljon tuskaisempi ja turpoaisi silmissä. Käskettiin tarkkailla tilannetta ja vähän kävelytellä koiraa, jos kyse olisikin vain ilmasta. Ja sitä se sitten taisi ollakin. Boris rauhoittui kävelyn jälkeen, röyhtäisi pari kertaa ja lopulta uskalsin antaa sille hiukan ruokaakin.

Tuli elävästi mieleen Rimakauhua ja rakkautta - sarjan jakso, jossa Adam ryntää sairaalaan, jonne raskaana ollut Rachel on mahakivuissaan mennyt. Kun sitten käy ilmi kipujen syy, Adam hermostuu: All this because the wind?!