Boris oli tänään toimistotyöläisenä kanssani, kun aamulla ukkosti enkä viitsinyt jättää koiraa yksin kotiin. Ei se ukkoseen ole mitenkään reagoinut, mutta toisaalta viime kesänä ei täällä oikein ollut kunnon ukonilmaa kertaakaan, joten en tahtonut ottaa turhaa riskiä.

Toimistohommat sujuivat melko mallikkaasti, vain kerran koira pääsi livahtamaan auki jääneestä ovesta pihalle ja kirmailemaan siellä kovin onnellisena. Meillä on koulun campusalueella noutajaviikko ja yleinen vitsi onkin ollut, ettei koskaan voi tietää, milloin noutaja tulee... Onneksi ei tullut silloin kun vasikkalapsi laukkaili pihamaalla herättämässä yleistä pahennusta.

Työpäivän lomassa Bobo kävi antamassa verinäytteen Hannes Lohen geenitutkimukseen. Suosittelen, ovat hyvällä asialla! Pieni vaiva meille koiranomistajille mutta hyöty on valtavan suuri koko koiraharrastaja- ja ammattikunnalle.

 

Illalla oli vielä treenit, joissa koira oli kiva, vaikkakin vähän kuumasta ja toimistohusaamisesta poissaoleva. Tehtiin häiriöluoksetuloja: jätin koiran häiriöryhmän keskelle istumaan, kävelin pois ja kutsui luo. Nyt kun ollaan treenattu eteentulon tekniikkaa, on itse luoksetulosta vähän hävinnyt vauhtia. Tähän alan puuttua. Tänään tehtiin siten, että kutsuin koiran normaalilla luoksetulokäskyllä, ja kun koira lähti liikkeelle, käännyinkin itse poispäin ja lähdin juoksemaan vielä muutaman askeleen. Vauhtia saatiin!

Tehtiin häiriöharjoitus myös siten, että jätin koiran kentän tyhjään päähän ja kutsuin luo henkilöryhmän läpi. Taas karkasin itse vielä muutaman askeleen kun koira lähti liikkeelle, jotta vauhtia tulisi lisää.

 

Boris on nyt siirtynyt kokonaan pois nappularuualta, ja ruokavalio koostuu pääasiassa raa'asta lihasta. Lihaisia luita on hiukan, valmiita kasvis-vilja-lihaseoksi jonkin verran, omia kasvissoseita hiukan ja sitten päälle munat, vitamiinilisää, kalkkia ja öljyjä. Ei ripulointia vaihdoksen yhteydessä: jätettiin nappula melkein kertallaakista pois, kun sen määrää oli ensin laskettu n. puoleen. Lihaa Boris on saanut koko ikänsä ajan nappulan rinnalla.

Varpaiden väleihin kuuluu sellaista, että kun punotus meni ohi, tuli paise, johon nyt ab-kuuri. Paise on kutistunut kuurin myötä mutta kutina ja punoitus palannut -> tod.näk. kyse on hiivasta, joka antibiootin myötä roihahti uuteen kasvuun. Perkele. Tiputtelen canofiteä ja kunhan tuosta antibiootista päästään eroon, käyn taistoon jos sen hiivan sais kokonaan pois elimistöstä.

Oma pää tuntuu välillä poksahtavan kun en muuta teekään kuin selvittele koiran terveysasioita! Saatavilla kun on faktaa ja faktaa, ja välillä tuntuu siltä ettei eläinlääkäritkään ole ihan niin perillä asioista kuin sietäis olla. Mutta katsotaan. Tilanne ei nyt ainakaan ole mennyt huonompaan suuntaan. Olen toiveikas.