Onnettomuudesta on tänään neljä viikkoa.

Paikallaollessaan Boris helposti keventää hiukan leikattua jalkaa.

 

Borikselle on jäänyt tapahtuneesta autopelko. Kummallista, että se alkaa oireilla vasta nyt, mutta näin nyt kuitenkin on. Boris alkoi yllättäen tällä viikolla hypätä tienlaidasta karkuun, kun isompi auto tuli kohdalle. Satunnaisesti se on pelännyt myös läheltä ohittavaa henkilöautoa. Onneksi asutaan alueella, jossa autot ajavat tosi hiljaa, joten harjoittelutilanteita on saatavilla, mutta ne eivät ole ylitsepääsemättömän vaikeita. Huonoa on, että aina ei pääse tienvierustaa pidemmälle "karkuun".

Vielä en ole tehnyt sen kummempaa siedätystyötä, kun pelkääminen ei ole säännöllistä eikä Boris mene mitenkään pois tolaltaan pidemmäksi aikaa. Nameja olen kuitenkin alkanut taas kantaa mukana lenkillä, ja pitää kunnolla hihnasta kiinni kun auto ajaa ohi...

Alkuun tuli tosi voimaton ja lyöty olo itselle, kun koirasta näkyi, että sen psyykeen on sittenkin jäänyt muistijälki. Nyt olo ei ole enää ihan niin lannistunut ja näen tässä hyviäkin puolia: terve varovaisuus. Autojen ei tarvitse olla Boriksen parhaita kavereita, niitä on syytä hiukan kunnioittaa. Kunhan vain saisin taas valettua koiraan luottamuksen, että minä handlaan tilanteen vaikka auto ajaisi ohi, niin hyvä. Se riittää.

 

Koipi on kutakuinkin ennallaan: 

 

Haava ei ole täysin parantunut, koska Boriksella on pakkomielle nuolla sitä öisin. Olen pari viime yötä rasvannut haavan Bepanthenilla ja peittänyt koko koiven kainaloon asti sukalla (eläköön ratsastuspolvisukat). Tässä on se ongelma, että jos koira liikkuu yöllä, sukka on tosi liukas ja liukastua ei saa. Siksi täytyy tassuosaan laittaa vielä lasten liukuestosukka, ja siinä sitten onkin jo kunnon paketti jalassa.

 

Kaulapatti olla möllöttää kaulassa yhä vaan. Ei ole kasvanut eikä kutistunut. Ei oireile edelleenkään. Piru vie, en tiedä, kauanko on järkevää vain tarkkailla sitä. Kahden viikon päästä on joka tapauksessa mentävä HauMauhun, kun jalasta otetaan kontrollikuva. Kestäisikö se sinne asti?

Yritin kuvata pattia, mutta laihoin tuloksin. Joko patti näyttää kuvissa valtavalta tai sitten sitä ei näy lainkaan. Patti on siis koiran kaulassa oikealla puolella, kuvissa vasemmalla.

Vertailukuvat: 

Valtava paukura

 

Ei lainkaan paukuraa

 

Mutta koira on komea molemmissa!