Tassuasiaan päivitystä: varpaanvälit voivat melko hyvin. Mäntysuopapesuja tehdään tällä hetkellä joka toinen tai joka kolmas päivä, eikä Daktarinia ole tarvittu kuin silloin tällöin. Uusia rakkuloita ei ole tullut, mutta osalla vanhoista paranemisprosessi on vielä kesken. Ongelmapaikka tuntuu nyt olevan se kaikista ikävin, eli juuri anturan reunalla. Totta kai rakkulat menevät siitä heti rikki kun koira vähänkin pyrähtää. Molemmissa takajaloissa on myös rakkulat suurimman polkuanturan yläpuolella, jalan takaosassa.

 

Tässä muutama kuva rakkuloista: 

Etujalka, hyvin parantunut rakkula anturan reunalla

 

Takajalka, varvasanturoiden reunoilla näkyy parantuneita rakkuloita, ison polkuanturan takaosassa on vielä avoimia rakkuloita.

 

Jos näistä kuvista joku viisaampi osaa sanoa, mitä rakkulat ovat tai ehdottaa näpsäkkää hoitoa, saa ottaa yhteyttä! Eri eläinlääkärien ja myös kasvattajan kanssa ollaan arvuuteltu milloin mitäkin, mutta varsinaista diagnoosia ei ole tehty. Tällä hetkellä tassut eivät tunnu vaivaavan Borista: ennen esiintyi raivokasta nuolemista yöaikaan, mutta se saatiin kuriin noilla aiemmin mainituilla hoidoilla eli säännölliset mäntysuopapesut ja Daktarin-puuterikuuri. Koiran ruokavaliosta on pyritty karsimaan kaikki teollinen ja etenkin varastopunkille riskialttiit tuotteet (perustuu ihan mutuun, kuulopuheisiin ja koiran tarkkailuun). Ruokavalio koostuu possun- ja broilerinlihasta ja elimistä, kananmunista, vihreistä kasviksista (lähinnä kuidunlähteenä), öljyistä sekä joskus harvoin ihmistenruuan tähteistä. Suoraa yhteyttä mihinkään ruoka-aineeseen en ole osannut hahmottaa.