Jos ei nyt tassut parane, niin ei sitten millään.

 

Oltiin edellispäivänä ihotautispesialistilla Boriksen tassuvaivojen kanssa. Diagnoosi: bakteeritulehdus, joka on edennyt syvälle kudoksiin. Syy tulehdukseen voi olla lähes mikä vain allergiasta mekaaniseen rasitukseen. Yhtenä vaihtoehtona eläinlääkäri väläytteli lyhyt- ja tikkukarvaisen koiran varpaanvälikarvoja, jotka saattavat puhkaista karvatupen ns. altapäin, jolloin bakteerit pääsevät syviin ihokerroksiin. Tikkuinen karva yhdistettynä hurjaan ponnistusvoimaan - ei ihme, jos iho rikkoutuu. Lääkäri lisäksi sanoi, että tämänkaltaiset rakkulaiset tassuvaivat ovat yleensä järjestäin etujaloissa, jos kyse on esim. allergiasta. Boriksellahan ongelmia on melkein pelkästään takajaloissa, joissa suurin voima piilee.

Ihosta otettiin näytteet ja näytteet tutkittiin. Yllätyksekseni tassuissa ei ollut hiivaa! Näyte lähti vielä viljelyyn bakteerityypin määrittämiseksi, ja tänään sain eläinlääkäriasemalta puhelinsoiton, että tulehduksen aiheuttava bakteeri on löydetty, ja siihen tepsivä täsmäantibiootti päätetty.

Kuuri on pitkä, 3 viikkoa, ja ennen kuurin loppua menemme kontrolliin, jolloin otetaan uudet näytteet ja uusi viljely. Usein tassutulehdus näyttää oireettomalta ab-kuurin jälkeen, mutta viljely saattaa paljastaa, että bakteeri jyllää siellä yhä. Tämän vuoksi eläinlääkäri tuomitsi jyrkästi sattumanvaraisesti määrättävät antibiootit ja liian lyhyet kuurit. Vaiva ei koskaan parane kokonaan vaan roihahtaa aina uudestaan.

Lisäksi saimme Malaseb-shampoota tassujen ulkoiseen pesuun, mutta kuulemma tähän asti käyttämäni mäntysuopa on myös oikein oiva pesuaine tulehtuneelle iholle. En huomannut kysyä, mihin mäntysuovan vaikutus perustuu, mutta tämä kotihoito sai siis oikein spesialistin siunauksen! Paukuttelin henkseleitäni, kun lääkäri kehui Boriksen olemusta, lihaksia ja karvaa, "mahtavassa kunnossa". Tämä ell. tuntui myös pitävän positiivisena asiana sitä, että koira on raakaruualla. Olen kuullut monia päinvastaisia mielipiteitä!

Nyt sitten alkaa koiran huijaaminen, jotta saan se syömään nuo antibiootit... Vinkkiviitoset otetaan ilolla vastaan. Boris erottelee tabut ruuasta ja stressaa kurkkuun tunkemisesta.

 

Pikkuvampyyri?

 

Eilen oltiin tokovalmennuksessa Piitun kanssa. Ei tehty nihkeilyjuttuja lainkaan, vaan vauhdikkaita luoksetuloja ja leikkimistä. Pari kertaa veivattiin käännöksiä, mutta ei perusasennosta seuruuttaen, vaan ikään kuin lennosta. Edelleen suurin ongelma on omistaja, joka ei osaa kävellä eikä erota oikeaa vasemmasta. Treeneistä tarkemmin sivupalkin "treenipäiväkirja" -linkistä!

 

PS. Kuittaako kasvistäti jos käy täältä lukemassa tassukuulumisia, muutoin häiriköidään puhelinsoitolla sinnepäin!