Kissat palasivat kuukauden kestäneeltä lomalta äitini luota. Vein kattilat sinne joulun alla äidin seuraksi ja viihdykkeeksi, ja tänä viikonloppuna käytiin Boriksen kanssa yökylässä ja tuotiin tullessamme kissat takaisin.

 

Hyvin olivat kisuset viihtyneet. Valo oli esittänyt koko temppurepertuaarinsa alkaen traakkipuun harventamisesta ja päättyen pesuhuoneen pyykkikaappien ovien jatkuvaan aukomiseen. Äkkiähän nuo kietovat ihmisen pikkuvarpaansa ympärille - aikamoinen ruuankerjuushow siellä oli päällä aina tiettyyn kellonaikaan. Kissat olivat myös tottuneet saamaan jotain välipalaa aina iltapäivisin, kun äiti tuli töistä. Voi voi, nyt palattiin normaaliin arkeen ja ruoka tarjoillaan aamulla ja illalla, ja jos ei maistu niin sitten ollaan ilman...

Valo

 

Vähän jännitti, miten Boris suhtautuu kissoihin loman jälkeen, mutta eipä se ollut moksiskaan. Heilutti häntää ja kävi tervehtimässä molemmat kun tultiin äidin luo, ja sitten oltiinkin kuin ei olisi mitään taukoa ollutkaan.

Nuka

Omassa kodissa on tuntunut vähän hiljaiselta ilman kissoja. Nyt sekin taas korjaantuu! Mutta taidan kyllä jatkossakin viedä kissat välillä äidin iloksi, saan itse vähän hengähdystaukoa niistä ja kissat pääsevät nauttimaan yhden ihmisen jakamattomasta huomiosta. Nukaakin oli kammattu melkein joka ilta, nyt on takuton ja sileä katti!

 

Boriksen päiväuni