Laitetaanpa välillä näytille meidän lauman isoimmat jäsenet: 

Heppagubbet Immu (22 v.) ja Miku (25 v.)!

Jos Boris on nuori ja hulvaton ja koettelee välillä hermoja, niin näiden vanhojen herrasmieshevosten kanssa voi käydä lepuuttamassa mieltään. Arvostan sitä, että yhteisten vuosien töiden tulokset näkyvät, ainakin joskus ja hetkittäin. Vanhoissa hevosissa on sanoinkuvaamatonta arvokkuutta, ja tekee todella hyvää omalle psyykelle touhuta sellaisten otusten kanssa, jotka toimivat puolikkaasta ajatuksesta. No, ehkä yli kymmenen vuoden yhteistyöllä se on välillä jopa ansaittua.

 

Tänä keväänä aion leipoa Boriksesta tallikoiran. Pakkaset ovat vähän rajoittaneet harjoittelua tähän asti, mutta hyvällä alulla ollaan. Olen jopa kyennyt käymään pienen maastolenkin Immun kanssa siten, että Boris on vapaana mukana. Vähän on vielä treenaamista siinä, että ihan hevosen takaa ei kannata viuhahdella äkkiarvaamatta ohi, ja että minun käskyilläni on ihan yhtä suuri painoarvo, annan ne sitten maantasalta tai parin metrin korkeudesta hevosen selästä.

Olen huomannut, että tallissa Boris pärjää kaikkein parhaiten mukana jos en erityisemmin käskyttele tai vahdi sitä. Se kyllä pitää minua silmällä ja pysyttelee lähistöllä. Pieni jännitys hevosia kohtaan on vain tervettä, ja jos en itse kiinnitä siihen huomiota, ei Boriskaan ala sikailla. Jos taas hyysään ja hössötän ja kiellän, Boris alkaa helposti pyytää hevosia leikkiin ja poukkoilla jaloissa. Suurin haaste taitaa tallilla olla kaksi tallikissaa, joista Boris kerää melkoiset kierrokset. Kummallista, että se elää aivan sovussa omien kissojen kanssa, mutta vieraat kissat kuumentavat sen ihan huippuunsa.

Tassuasiaan ikävä päivitys, eli olemme jälleen kerran antibioottikuurilla. Sätin itseäni siitä, että en viimeksi mennyt antamaan viimeistä näytettä tassuista kun kuuri oli lopussa. Eläinlääkäri tosin silloin sanoi, että hän ei pidä sitä välttämättömänä. Ehkä sinne on silti jäänyt jotain ei-toivottua elämää, kuka tietää. Mahdotonta arvailla, mistä tämä vaiva johtuu. Ehkä meillä on vielä joskus edessä armoton eliminaatiodieetti ja ruokavalion uudistaminen, jos tämä sitten kuitenkin on jotain allergiaperäistä oireilua. Yhtä kaikki, harmittaa ihan sanoinkuvaamattomasti. Toivoisin vain, että mulla voisi olla edes puoli vuotta terve koira.