Kuvasin eilen videolle Boriksen asennonvaihtoja (istu-maahan). Oli ihan hirmu epätasaista sähellystä! Boris ei toimi täydellä mahalla eikä myöskään juuri ennen ruoka-aikaa, se tuli todettua eilen. Into ja nälkä kanavoitui asentojen arpomisena, ja sitten kun vaadin täsmällisempää tekemistä, pakka hajosi ja koira mm. valahti kankulleen ja killitti vaan niin kuin ei ymmärtäisi käskyä. Rasittavaa ailahtelua, istu-maahan -vaihdot on ollut välillä tosi hyvät, innokkaat ja täsmälliset useamman metrin päästä käskytettynä, mutta eilen mentiin taas huiskien vähän sinnepäin.

Tällä videolla palkkaan asentojen välissä, koska alla oli pari epäonnistunutta sarjaa, joissa koira liikkui tai teki muuten vaan epätäsmällisesti tai ei tehnyt mitään. Alkuun menee kivasti, sitten lopuksi tulee taas joku äkillinen ymmärryskatkos ja Boris valuu lonkalleen vaikka piti istua. Topakampi käsky saa sen ylikorjaamaan ja viimeinen istumaan nousu liikkuu ja jää vinoksi, mutta kehun ja vapautan koska haluttu asento kuitenkin saatiin... Koko ajan saa tasapainoilla sillä rajalla, että olenko tyytyväinen siihen että koira ylipäätään suorittaa, vai voinko vaatia sitä tekemään suorituksen tiukemmilla kriteereillä. Helpointa ja selkeintä olisi kai aina vaatia täsmällinen, moitteeton suoritus, mutta jos uhkana on koiran passivoituminen, niin mieluummin olen sitten antanut vähän periksi täsmällisyydessä, kunhan koira on reagoinut. Nämä asennonvaihdot Boris selvästi osaa suorittaa myös oikein!

 

Tänään tyydytin uteliaisuuttani ja jätin videokameran nauhoittamaan, kun lähdin käymään asioilla. Kamera ei tosin kuvaa kuin 25 min pätkän, mutta näinpähän ainakin sen ajan, mitä Boris ja kissat puuhailivat. Boriksella on rajattu tila käytössään, olohuone ja eteinen. Makuuhuone on suljettu ovella ja keittiö/ruokahuone on erotettu muilla esteillä. Lähes kaikki irtonainen tavara kerätään edelleen pois, vaikka Boriksen pahin järjestelyvimma on jäänyt taakse.

Hyvin rauhallisesti se jää kotiin, kuunteli videolla tarkasti kunnes ovi paukahti kiinni, ja siirtyi sitten sohvalle katsomaan ikkunasta, kun poistuin autolla pihasta. Sitten piti vähän vanuttaa sohvalle unohtunutta villatakkiani, ottaa sohvapöydältä oma tossu ja siirtää se lattialle, ottaa toinen tossu pöydän alatasolta ja siirtää sekin lattialle. Kissat koisivat pedeillään koko ajan ja Boriskin nukkui suurimman osan ajasta sohvalla, mutta varpaat piti nuolla oikein vaan autuaasti joka välistä kun en ollut kieltämässä!

Tehtiin illalla reipas lenkki Piitun kanssa, ja lopuksi koirat pääsivät vielä meidän pihalle rallittelemaan. Puin Borikselle tossut jalkaan, ettei se riko hyvin parantuneita kynsivallejaan lumihangessa, mutta tossujen huono puoli on niiden liukkaus. Se taisi kuitenkin olla pienempi paha tässä kohtaa. Valintoja, valintoja!