Tällä viikolla ollaan treenattu tokoa kolmena päivänä putkeen. Ensin olin hieman arkana siitä, kuinka Boris kestää ja jaksaa, mutta aina se pätkä vaan yllättää! Meno on vaan parantunut.

Seuraamiseen sain eilen todella tervetulleen herätyksen, kun oltiin omatoimiporukalla treenailemassa. Niin, kummahan se on jos koiralla ei vire pysy ja se nuuskii maata, kun olen antanut sen tehdä niin ja seisoskellut kentällä / treenipaikalla vaatimatta koiralta mitään... Nyt siis taas itseä niskasta kiinni: kentällä ollaan töissä, siellä on keskityttävä tai muuten minä karkaan. Pari tehokasta parin minuutin treenipätkää siten, että Boriksen huomio oli koko ajan minussa, ja sitten koira takaisin autoon. Simppeliä, ja tehokasta! Huomion tippumisesta seurasi se, että minä pinkaisin koiralta karkuun, tai jos ehdin puuttua jo aikomukseen, niin huomautin kevyellä nykäisyllä hihnasta.

Tänään oltiin ohjatuissa treeneissä samalla mentaliteetilla: kentällä ei lorvita vaan keskitytään. Ihan alkutunnista Boris vaati muutaman terävämmän muistutuksen siitä ettei nenä painu kentänpintaan, ja onnistuin kerrankin oikaisemaan sitä oikealla volyymilla, sillä Boris skarppasi ja alkoi keskittyä sen sijaan, että se olisi paineistunut ja lakannut toimimasta. Lopputunnin se olikin todella hieno ja kiva! Tehtiin luoksetuloja ja henkilöruutua, ja lopuksi otettiin vielä yhden ryhmäläisen kanssa kokeenomainen minuutin paikallamakuu. Seuraaminen, vaikka sitä ei erityisesti tänään hinkattukaan, oli erinomaista, ja myös käännökset (täyskäännöstä lukuunottamatta) sujuivat täsmällisesti ja tiiviisti. Luoksetulossa Boris yllätti ja tuli kahteen kertaan suoraan sivulle vaikka sen pitäisi tulla eteen. Olin kovin hämmästynyt, sillä tätä se ei ole ennen tehnyt eikä sitä ole koskaan opetettu tulemaan sivulle luoksetulossa. Täytyy palata pari askelta taaksepäin ja antaa luoksetulossa jotain vinkkiä oikeasta paikasta.

Hyvän mieleni kruunaa ehdottomasti se, että Boriksen tassut näyttävät tällä hetkellä terveiltä. Cortavancea suihkittiin viikon verran ja nyt ollaan oltu pari päivää ilman, eikä punoitusta näy. Tuulettelen pienesti ja varovasti, mutta tuulettelen kuitenkin!