Tänään rikottiin pitkä treenitauko ja oltiin Riikkiksen ja Polkan sekä Suvin, Daran ja Bron kanssa tokoilemassa. Aika paljon jännitti, Boris on elänyt kuin pellossa viimeiset kolme viikkoa... Mutta ainakaan tauko ei ollut tehnyt huonoa! Pökö oli varsin mukavalla tuulella, leikki ja työskenteli keskittyneesti.

Leikki

 

Lämmittelin ja virittelin Borista lelulla ja tein sen jälkeen lyhyen treenin. Kentällä oli sovitusti ollut meitä ennen vain Bro, joka ei ole Borikselle mitenkään erityisen kiihdyttävä koiratuttavuus. Maan nuuhkimiseen ei siis ollut syytä, eikä Boris onneksi sitä yrittänytkään.

Tehtiin eteenmenoa namikupille, pikkuisen kontaktiharjoituksia ja yhden-kahden askeleen seuraamista, luoksetuloja ja hiukan istu-maahan -vaihtoja. Maasta istumaannousuun täytyy varmaankin opettaa käsiapu mukaan, sillä Boris tahtoo mielellään hypäyttää pyllyään eteenpäin samalla kun nousee.

 

"Kom!"

 

Tulipa pitkästä aikaa hyvä fiilis treenaamisesta! En tiedä, tuleeko tuosta koskaan mitään tokotykkiä, mutta ainakin tänään se oli kuulolla ja läsnä, aktiivinen mutta ei liian kiihkeä, ja teki käskystä sen mitä pyydettiin. Harjoiteltiin myös luoksepäästävyyttä sillä asenteella, että palautetta tulee jos koira koittaa kiivetä "tuomarin" syliin, mutta ei tässä ollut tänään mitään napisemista. No joo, Boris nousi kyllä seisomaan, mutta ei lähtenyt yhtään vastaan ja pysyi rauhallisena. Pieniä voittoja.

Lopuksi otettiin vielä n. 2 minuutin paikallamakuu Bron parina. Kävin palkkaamassa puolivälissä ja palasin takaisin kauemmas, minkä jälkeen Boris vastoin kaikkia tapojaan nousi luimistellen seisomaan ja mateli muutaman askeleen minua kohti. Ärähdin sen takaisin maahan ja se meni, sekä pysyi loppuun ihan nätisti. Olin aika ällistynyt, mutta kai näitäkin täytyy joskus tulla. Paikallamakuun aikana satoi ehkä viisi pisaraa vettä, enkä tiedä olisiko sade voinut ällöttää Borista niin paljon että se olisi noussut? Omituista.

Seuraamista, namikäsi avustaa

 

Treenin jälkeen mentiin lauman kanssa hiekkakuoppalenkille. Vaikka päivä oli muuten sateinen, niin saatiin onneksi tehdä treeni ja lenkki poutasäässä, ja lenkillä tuli jopa kuuma! Boris suhaili tyttölauman seassa varsin onnellisena, ja nyt on väsynyt koirapoika kotisohvalla nukkumassa. Kiitos seuralaisille kivasta päivästä ja ajatustenvaihdosta!

(kuvat: Riikkis)