Neljä ja puoli vuorokautta hurahti pussipimeässä kun meiltä meni tapaninpäivän aamuna (maanantai) myrskyn myötä sähköt, ja takaisin ne tulivat vasta torstain ja perjantain välisenä yönä. Tallia pyöritin taskulampun valossa ja koti makasi miten kuten, onneksi kuitenkin ehjänä.

Aika liki

Ponipihatto, luojan lykky ettei siellä asu kukaan!

 

Koiriin sähkökatko ei tuntunut juuri vaikuttavan, ne nyhersivät oikein tyytyväisinä sohvalla peittojen ja vällyjen välissä kaikki päivät ja illat, kun isäntäväelläkään ei ollut muuta tekemistä kuin istua ja pelata hirsipuuta kynttilänvalossa. Pakastimien sulamista jännitin, koska meillä on 2 kpl pakastimia ääriään myöten täynnä koirille varattua lihaa. Ihmeesti ne kuitenkin pysyivät kohtalaisen kylminä, kun en availlut ovia yhtään ylimääräistä kertaa. Ulosviemisestä ei ollut paljon apua kun lämpötila pysyi tukevasti plussan puolella koko ajan, pahimpina päivinä meillä oli lämmintä lähes kymmenen astetta.

Jassu kävi tervehtimässä meitä koirineen keskellä viikkoa, ja se toi vähän iloa muuten aika ankeisiin tunnelmiin.

Tässä kuvassa tiivistyy kaikki, sen katsominen aiheuttaa minussa liikutusta: koirista paistaa puhdas liikkumisen ilo.

 

Pojat

 

Piitu

 

Tänään perjantaina oli pentujen päivä, kun lähdettiin Igorin sekä Jassun ja Ninjan kanssa Hyvinkäälle koirauimalaan. Puli puli, sanoi Igor! Altaaseen menoon vaadittiin ensialkuun aika paljon tuuppaamista, mutta itse polskuttelu alkoi parin harjoitusvedon jälkeen sujua. Ensiksi Igor vain kellutteli pelastusliivien varassa, takajalat roikkuivat velttoina perässä ja etujalatkin kauhoivat laiskahkosti. Vauhtiin päästyään Igorin tyyli parani, roiskiminen väheni ja touhu näytti jo kohtalaisen sujuvalta! Minun osani taitaa kuitenkin olla näiden roiskijoiden kanssa, sillä seuraneiti-Ninja ui hiljaa, siivosti ja pärskyttämättä, ja ohitti Igorin sulavalla tyylillään, vieläpä ulkokaarteen kautta... Tulee vahvasti mieleen Boriksen vastaava uimareissu Polkan kanssa - Polkka ui hiljaa kuin saukko, ja Boris räiski ja loikki kuin merihädässä.

Huomenna on vuoden viimeinen päivä! Täytyy koota vähän ajatuksia ja laatia ensi vuodelle tavoitteita, sekä kirjata ne myös ylös.