Igorilla napsahti tänään 7 kk ikää täyteen. Painoa oli 35,7 kg - punnitsin vielä sylissä mutta aika työlästä alkaa olla!

Viime viikko vierähti kireissä pakkaslukemissa. Boris kääntyi aamulla ovelta ympäri ja kieltäytyi pukeutumasta haalariin. Se sai sitten käydä vain pikapissalla ja jäädä petiin nukkumaan, kun me muut mentiin ruokkimaan hevosia. Päivisin Boris kyllä juoksi pihassa ja kävi pienillä lenkeillä hyvin puettuna. Kylmyys ei häiritse sitä kunhan se pääsee vauhtiin, mutta toisinaan se on aika diesel käynnistymään.

Igorille sen sijaan ei kukaan muistanut kertoa että on kylmä...

Tänään kävin treeneissä molempien koirien kanssa. Paikalle oli saapunut meidän lisäksi vain yksi koirakko, joten treenattiin nopsasti ja tehokkaasti! Boris teki pari eteenmenoa herättelyksi ja kontaktiharjoituksia naksuttimen avulla. Vähän oli vetelä meno ja hajut kiinnosti kovasti, mutta katsekontakti löytyi ok siihen nähden, että ollaan harjoiteltu hyvin vähän ja vain keittiössä. Lopuksi tehtiin yksi luoksetulo ja se oli nopea ja iloinen. Boris on aina kovin innoissaan kotona kun alan pilkkoa nameja ja pakata treenireppua, kunpa sen saman riemun saisi siirrettyä itse treeneihin!

Igor opettelee pikkuhiljaa lelupalkkausta. Käytän kuitenkin myös namuja koko ajan rinnalla, koen hyödylliseksi että koiran voi palkata molemmin tavoin. Tähän asti ainakin Igorille on kelvannut kaikki! Igor teki sivulletuloja, yritetään päästä käsiavusta vähitellen eroon, mutta Iksun ongelma on asennon arpominen eli kuuntelemattomuus! Lisäksi tehtiin pieniä seuraamispätkiä, lähdöt perusasennosta tai suoraan liikkeestä, nämä hyvät ja käsiapua pystyy jo jättämään pois. Igor sai myös ottaa pari luoksetuloa ja nyt siten, että jätin sen istumaan ja kävelin lyhyen matkan päähän kutsumaan luo. Treenikaveri sai varuiksi pidellä Igorin metrinmittaisesta liinanpätkästä kiinni, mutta Iksu ei tainnut huomata lainkaan että joku oli jarruna, niin hyvin se jäi paikoilleen. Ihme tyyppi, ei sitä ole sille mitenkään opetettu! Lopuksi tehtiin vielä yksi paikalleenjättö siten, että en kutsunutkaan luo vaan palasin takaisin palkkaamaan. Tässä Igor yritti lähteä luokse heti kun olin kääntynyt, mutta palautti pyllyn heti maahan kun hihna tuntui. Sitten vielä leikittiin leluilla, ja siinä treenit sitten olivatkin.

Tekemisentarve alkaa näkyä Igorissa. Se tuntuu kaipaavan joka päivä jotain pientä aivojumppaa jotta se nukkuu illan tyytyväisenä. Jos aivoaktivointia ei ole tehty, se on vähän levoton ja kiertää ja kantaa lelujaan ja tarjoaa niitä kyllästymiseen asti leikitettäväksi. Treenihetken ei tarvitse olla montaa minuuttia kun Igor on jo tyytyväinen. Boriksen kanssa olen tehnyt myös jotain pikkujuttuja, lähinnä hakenut sitä että Boris olisi aktiivinen ja hyvällä mielellä. Tällä hetkellä Boriksen ohjelmistossa ovat peruuttaminen, itsensä ympäri pyörähtäminen molempiin suuntiin sekä esineen, esim. tuolin kiertäminen.