Ruma lapsi kävi eilen näytillä Salon kaikkien rotujen näyttelyssä, tuomarina beusseilla oli Leni Finne. Iksu oli ainut junnu-uros, käyttäytyi ihan mainiosti, mutta ei ollut tuomarin mieleen oikein miltään osin. Tulos JUN-H. Kulmauksia pitäisi olla enemmän edessä ja takana, nahkaa oli liikaa, korvat harotti ja naama liian tumma. Arvostelu meni näin:

Oikeat mittasuhteet. Riittävä luusto, aavistuksen kulmikas pää, hieman löysää kaulaa. Keskiruskeat silmät, epäsymmetriset korvat. Eturaajat (?? epäselvästi kirjoitettu arvostelussa, näin tulkitsin) niukahkosti kulmautuneet. Polvikulma saisi olla voimakkaampi. Päässä kovin nokiset väritykset. Erinomaiset kannukset. Liikkuu takaraajat rungon alla.

Kuusi beussia oli arvosteltu nopeasti, eikä siellä vesisateessa viihtynyt yhtään pakollista pidempään. Siispä koira autoon ja kahville.

Igorin voimille aamupäivä kuitenkin kävi, se pötkötti kovin rennosti koko loppupäivän ketarat kohti kattoa. Vasta illalla lähdin koirien kanssa tihkuksi ohentuneessa sateessa lenkille. Tulen niin iloiseksi aina kun seuraan Boriksen ja Igorin menoa, ne liikkuvat vaivattomasti ja nauttivat kun saavat juosta urku auki pitkin peltoja. Pitäisi ottaa videolle joku päivä niiden pihaleikkejä!